Skriftlighetskrav vid telefonförsäljning

Ny lag vid telefonförsäljning - öppnar upp för nya möjligheter och ökad försäljning

Skriftlighetskrav vid telefonförsäljning
- 1 september 2018 -

Regeringen beslutade den 14 juni 2018 att all telefonförsäljning av varor och tjänster ska bekräftas skriftligen av köparen för att vara giltiga. Den nya lagen kopplat till telefonförsäljning kommer träda i kraft den 1 september 2018. Några av de mest påverkade branscherna spås vara de som säljer elavtal, försäkringar och hemlarm Ett bra och enkelt sätt att följa de nya reglerna är att titta på möjligheterna med skriftligt avtal vid telefonförsäljning genom elektronisk signering.

Om ett samtal leder till att parterna vill ingå ett avtal, ska näringsidkaren skicka en skriftlig bekräftelse av sitt anbud till konsumenten. För ett giltigt avtal ska det sedan krävas att konsumenten EFTER att telefonsamtalet är avslutat skriftligt godkänner avtalet från företaget.

Både bekräftelsen och accepten ska vara skriftliga och kan skickas med exempelvis mejl, sms eller post. Om näringsidkaren trots att något avtal inte ingåtts på detta sätt ändå levererar en vara eller utför en tjänst, ska konsumenten inte vara skyldig att betala för den.

Funktionerna som säkrar era avtal

Med det nya kravet på skriftligt accept på telefonförsäljning skapas det en brygga mellan samtalet och avslutet. Dock finns det stora möjligheter som kan hjälpa er att öka stängningsfrekvensen.
Automatiserad uppföljning

Smart uppföljning baserat på kundens beteende resulterar i att säljarna kan fokusera på nykundsbearbetning och varma leads istället för att jaga kunden.

Godkänn via mail eller SMS

Anpassa kommunikationsvägen efter behov - Med GetAccept kan du skicka ut avtal och påminnelser via mail eller SMS. Automatisera flödena eller anpassa utskicken efter situationen.

Chatt - Ny kommunikationsväg

Nya kommunikationsvägar blir ett måste för att kunna avsluta fler affärer. Alla GetAccept avtal har en inbyggd chatt där ni kan kommunicera med kunden efter samtalet.


Snabba och säkra leveranser

GetAccept har marknadens säkraste och snabbaste leveranser av mail och SMS. Det gäller att smida medans stålet är varm, därför är leveransen av det skrifliga avtalet mycket viktigt.

Enkel implementering

Att börja använda GetAccept är enkelt och du kan skicka iväg ditt första avtal redan inom 5 minuter. Ni har även möjligheter att integrera det direkt in i era befintliga verktyg.

Tillgänglig support

Trots att våra system har fått pris för att vara extremt användarvänliga förstår vi vikten av bra support. Ni kan alltid nå oss via mail, chatt eller telefon om ni behöver hjälp komma igång.Integrera mot era befintliga system

Färdig integrationsplattform

GetAccept bygger på smarta och moderna APIer och vi har färdigbyggda integrationer mot de vanligaste dailer systemen, CRM verktygen och affärssystemen. Kontakta oss om du vill veta mer.

Moderna APIer

Våra APIer är moderna och är väldokumenterade vilket gör de enkla att jobba med. Allt för att ni enkelt ska kunna integrera det i era befintliga verktyg om behovet finns.

Vi kan integrationer

Vi har byggt många integrationer till olika system och våra integrationsspecialister hjälper er att snabbt komma igång med ert integrationsarbete om så önskas.

Affärsöversikt med offerter och deras nuvarande status

Så här funkar det

  • Ladda upp och skicka avtalen med ett klick och få ett skriftligt godkännande vid telefonförsäljning enkelt och snabbt med GetAccept.
  • Smart spårning ger dig insikter i realtid och tar automatiskt nästa steg åt dig för att stänga aktiva affärer efter samtalet avslutats.
  • Tydlig översikt på aktuella utestående avtal och full rapportering som ger dig och ditt team de bästa förutsättningarna för att maximera antalet godkända avtal.

Ett axplock av våra nöjda kunder:
  • Skanska energo
  • Svekraft
  • Solkraft Sverige
  • TEkniska verken
  • Skekraft

Kontakta mig

Jag svarar gärna på dina frågor och hjälper dig blir redo för de nya riktlinjerna
viktoria dahlgren getaccept Viktoria Dahlgren

Viktoria har hjälpt flera av våra kunder att snabbt och enkelt komma igång med e-signering.

Vi ökar er stängningsfrekvens

GetAccept kan hjälpa er att öka er hitrate när ni går från muntliga avtal till skriftlig godkännande vid telefonförsäljning.
8x

Snabbare avslut när man digitaliserar avslutsprocessen.

38%

Ökad stängingsfrekvens när man använder GetAccept jämfört med vanlig elektronisk signering.

100%

Kundnöjdhet, vi håller vad vi lovar och supportar dig från start till mål.